Sluispassage Terneuzen North Sea Port

Daan Schalk CEO van North Sea Port

Het Toezichtsorgaan van North Sea Port laat weten dat, overeenkomstig eerdere afspraken, het mandaat van huidig co-CEO Jan Lagasse eind augustus afloopt. Huidig co-CEO Daan Schalck neemt vanaf dan alleen de leiding van het bedrijf op zich.

Sluispassage Terneuzen. Foto, North Sea Port.
Sluispassage Terneuzen North Sea Port
Sluispassage Terneuzen. Foto, North Sea Port.

Co-CEO Jan Lagasse rondt zijn mandaat af op 31 augustus 2020. De twee co-CEO’s en het Toezichtsorgaan hebben in goed overleg besloten om verder te gaan met één CEO, huidig co-CEO Daan Schalck. Dit is de uitvoering van eerdere afspraken die tussen alle betrokken partijen zijn gemaakt na de fusie van 2018.

Jan Lagasse trad medio 2014 aan als CEO van Zeeland Seaports. Hij stond samen met Daan Schalck aan het roer van de succesvolle fusie en integratie tussen Zeeland Seaports en Havenbedrijf Gent tot North Sea Port.

Toekomstig CEO Daan Schalck zal nauw samenwerken met de toekomstige nieuwe voorzitter van het Toezichtsorgaan die later dit jaar benoemd wordt.

Sofie Bracke, waarnemend voorzitter van het Toezichtsorgaan:
”Het Toezichtsorgaan van North Sea Port wil Jan Lagasse uitdrukkelijk bedanken voor zijn rol en verwezenlijkingen in de succesvolle fusie van de twee havenbedrijven tot North Sea Port. Eerder dit jaar raakte nog bekend dat North Sea Port voor het derde jaar op rij een recordjaar registreert met 71,5 miljoen ton. Eerder verwezenlijkte Jan Lagasse bij Zeeland Seaports ook een geslaagde turnaround, met een nieuwe strategie en uitzonderlijke groei”.