Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace krijgt veiligere rakken op Wad

De Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace 2016 krijgt veiligere rakken op het Wad. Dat maakte de debuterende voorzitter Klaas Jan Kroon daags voor de start van de inschrijving bekend. 

‘Ingegeven door de evaluaties brengen we wijzigingen aan in de banen op het Wad”, vertelt Klaas Jan Kroon, de nieuwe voorzitter van het 24-Uurs Comité. ‘Vanwege veiligheidsoverwegingen wordt de wijze van ronden van boeien op het Wad dit jaar aangepast. In het vaarwater blijven de geulen nog steeds leidend, maar de deelnemers moeten nu de kardinale in plaats van laterale boeien (zijdelingse begrenzing van vaarwater) ronden. Een kardinaal geeft aan, aan welke kant je moet passeren. Daardoor wordt voorkomen dat deelnemende jachten buiten de vaargeul in ondiep water langs de betonning varen, zoals in het verleden nog wel eens gebeurde. ”

Vanaf 1 april 2016 is het weer mogelijk om via de website www.deltalloyd24uurszeilrace.nl in te schrijven voor de grootste zeilrace voor zeiljachten in Noord-Europa. Op vrijdagavond 26 augustus klinkt het startschot en een etmaal later finishen de naar schatting 600 boten voor de kust van Medemblik.

Klaas Jan Kroon nam na twaalf jaar het stokje over van Dinand de Ridder.