Den Helder Airport zet in op korte inchecktijden

Den Helder Airport heeft vandaag haar nieuwe check-in balies in gebruik genomen. Een uitbreiding van de check-in sectie was nodig om aan de vraag te voldoen van de op de luchthaven gevestigde operators.

“Onze focus ligt op het op niveau houden van onze service levels. Recentelijk is een deel van onze helikopterspots gerenoveerd. Nu werken we aan de capaciteitsuitbreiding om het toegenomen aantal passagiers op tijd te kunnen afhandelen”, aldus Conny van den Hoff, directeur van Den Helder Airport.

Het aantal passagiers is in vijf jaar tijd met 22 procent gegroeid tot 147.000 per jaar. Deze passagiers zijn voornamelijk personeel dat offshore werkt en dagelijks per helikopter van en naar de circa 135 gas-, -olie en serviceplatforms op zee gaan. Het onderhoud van offshore windparken ligt in het vooruitzicht voor zowel Den Helder Airport als voor Port of Den Helder.

Om ervoor te blijven zorgen dat inchecktijden tot een minimum beperkt blijven, is gekozen te investeren op basis van de groeiverwachting. Van den Hoff:  De baliemedewerkers kunnen personeel van onze klanten goed en snel blijven bedienen. We staan als organisatie voor een goede en snelle service”.

Ambities
Den Helder Airport meldde eerder dit jaar nieuwe markten te willen aantrekken. Kansen liggen in het  faciliteren van lijndienstvluchten en charters (maximumcapaciteit 30-50 personen) om offshore personeel uit binnen- en buitenland rechtstreeks van en naar Den Helder te vervoeren. De focus ligt op directe lijnverbindingen tussen het Britse Aberdeen en Esbjerg in Denemarken. Vanwege de ideale ligging ten opzichte van de zuidelijke Noordzee wil Den Helder Airport in nauwe samenwerking met zee- en offshore haven Port of Den Helder zich ook richten op helikoptervervoer van onderhoudspersoneel naar het toenemend aantal windmolenparken in de Noordzee.

Grootste offshore helihaven
Het aantal vliegbewegingen op Den Helder Airport ligt rond de 23.000 per jaar. Hiermee faciliteert de luchthaven circa veertig tot vijftig vluchten per dag, voornamelijk naar de 135 olie-, gas-, en serviceplatforms op het Nederlandse deel van de Noordzee. Momenteel passeren gemiddeld 140.000 passagiers per jaar, voornamelijk offshore personeel, de balies van Den Helder Airport. Hiermee is de luchthaven in de Kop van Noord-Holland een van de grootste offshore helihavens van Noordwest-Europa.

Meer… Den Helder Airport