Dubbele mijlpaal voor offshore acces bedrijf Ampelmann

Ampelmann maakte vandaag bekend dat zij een dubbele mijlpaal hebben bereikt. De offshore dienstverlener, bekend van hun walk-to-work gangways, heeft wereldwijd 5 miljoen mensen veilig overgebracht naar de plaats van bestemming en maar liefst 10 miljoen kilo aan vracht.

5 miljoen mensen veilig overgebracht en 10 miljoen kilo aan vracht offshore. Plaatje, Ampelmann
5 miljoen mensen veilig overgebracht en 10 miljoen kilo aan vracht offshore. Plaatje, Ampelmann

De vijfmiljoenste overdracht was tijdens een project in Qatar, waar de A-type gangway op het offshore supply ship ‘POSH Skimmer’ ingezet is voor een lokale oliemaatschappij.

View on Youtube.

Met het offshore supply ship ‘Deep Cygnus’ is het tweede record gehaald van 10 miljoen kilo aan vracht voor een project van Siemens op de Noordzee. De zogenaamde E1000 maakt nu meer dan twee jaar zowel personeels- als vrachttransfers mogelijk, voornamelijk in de offshore windindustrie.

View on Youtube.

Wat meer dan 10 jaar geleden als idee begon op een offshore wind conferentie, het walk-to-work systeem, is Ampelmann nu uitgegroeid tot een bedrijf met 11 kantoren wereldwijd. Ampelmann heeft een vloot van meer dan 60 systemen en heeft tot nu toe meer dan 300 projecten uitgevoerd.