Garnalenkotter doorzocht in onderzoek drugshandel

Garnalenvisser

In de haven van Den Oever hebben de politie en de douane maandag een Wieringer garnalenkotter doorzocht. Twee mannen, waaronder de kapitein van het schip, zijn aangehouden, omdat zij vermoedelijk zijn betrokken bij internationale drugshandel. Een derde verdachte uit Urk is aangehouden vanwege het witwassen van tienduizenden euro’s.

Uit onderzoek is gebleken dat vermoedelijk met de vissersboot in oktober 2013 in het geheim op zee verdovende middelen zijn opgepikt.

Ook een woning van een van de verdachten in Scherpenzeel is doorzocht. Er is bij de doorzoekingen beslag gelegd op smartphones, navigatieapparatuur en documenten.

Cocaïne
Twee andere verdachten zijn al eerder in beeld gekomen vanwege betrokkenheid bij het aan land brengen van verdovende middelen met vissersschepen. In elk geval een van hen was hiervoor ook in beeld bij de voorbereiding van de import van een grote partij cocaïne uit Venezuela. Daarbij zou een zeilschip worden gebruikt om de drugs uit Zuid-Amerika te smokkelen en zou de partij voorde Nederlandse kust worden overgeladen.

Meer… OM