GeoSea neemt meerderheidsbelang in G-tec

GeoSea, de geotechnische en offshore solutions specialist binnen de DEME Group, heeft 72,5% van de aandelen van G-tec verworven. Het in België gevestigde bedrijf is gespecialiseerd in offshore geotechnisch en geologisch onderzoek, geofysisch en milieugerelateerd marien onderzoek en diepzee engineering services. De rest van de aandelen zijn eigendom van de Waalse gewestelijke investeringsmaatschappij, SRIW (Sociéte Régionale d’Investissement de Wallonie).

G-tec werd in 1993 opgericht vanuit de universiteit en telt meer dan 40 hooggekwalificeerde werknemers. Het bedrijf bezit het unieke geotechnische offshore onderzoeksschip ‘Omalius’.

G-tec heeft een geconsolideerde jaaromzet van ongeveer 20 miljoen euro en is actief in de offshore hernieuwbare energie, olie & gas, civieltechnische werken en offshore mijnbouw. De gespecialiseerde activiteiten en know-how van G-tec vormen een strategische aanvulling waardoor de DEME Group zijn dienstenaanbod verder kan versterken. De geotechnische studies van GeoSea’s hefplatformen maken reeds deel uit van het aanbod. Bovendien nam DEME enkele jaren geleden een concessie over van G-tec in de Stille Oceaan voor de exploratie van mangaanknollen.

GeoSea verwacht niet dat de transactie een grote impact zal hebben op zijn resultaten.