GeoSea realiseert turbinefunderingen voor Duits windpark

GeoSea, de waterbouwspecialist van DEME Group, gaat turbinefunderingen ontwerpen, bouwen en installeren voor het Duitse EnBW offshore windpark Hohe See, waarbij GeoSea de EPCI-partner van Siemens is. Dit partnerschap stelt Siemens in staat om offshore windturbines inclusief funderingen aan te bieden aan EnBW.

Het offshore windpark Hohe See van EnBW ligt op ca. 90 km ten noorden van het eiland Borkum in de Duitse Noordzee. Het project beslaat een oppervlakte van 40 vierkante kilometer en heeft een waterdiepte tot 39 meter. Hohe See zal een totaal geïnstalleerd vermogen hebben van 497 MW en 71 SWT-7.0-154-turbines van Siemens tellen. Het windpark zal zo’n 560 000 huishoudens van energie voorzien en ongeveer 1,5 miljoen ton CO2 per jaar besparen.

In 2016 was de certificering van het ontwerp voor de funderingen van de monopile en het transitiestuk rond en de bouw gaat in 2017 plaats vinden en de offshore installatie in 2018.

DEME heeft in Duitsland een lange staat van dienst voor de bouw van maritieme infrastructuur. GeoSea heeft aan meerdere offshore-windprojecten in Duitsland deelgenomen, Nordsee One, Godewind, EnBW Baltic II, Borkum Riffgrund ‘1’, Amrumbank, Alpha Ventus en Borkum West II