Heerema haalt zijn eerste offshore wind opdracht binnen in Taiwan

Heerema Marine Contractors (HMC) gaat voor Jan De Nul 21 funderingen (jackets) installeren voor het offshore windpark Changhua in Taiwan. Heerema gaat voor deze opdracht hun heavy lift schip ‘Aegir’ inzetten. De fundaties komen op 18 tot 28 meter diepte te staan op zo’n 8 kilometer uit de kust van Changhua County in Taiwan.

2019-07-21 ondertekening contract Heerema en Jan De Nul voor Changhua taiwan
Heerema en Jan De Nul tijdens het onderteken van het contract op 21 juni.

De werkzaamheden aan de kust gaan in maart 2020 beginnen en is naar verwachting in juni 2020 klaar.

Het Changhua Windfarm Phase 1 project is een project van de Taiwan Power Company (TPC), uitgevoerd door een consortium tussen Jan de Nul en Hitachi. Het windpark krijgt een capaciteit van 109,2 MW.

“Dit is ons eerste contract in Taiwan, dus ook een belangrijke mijlpaal

“Dit is ons eerste contract in Taiwan, dus ook een belangrijke mijlpaal. Dit Changhua-project benadrukt opnieuw de inzet van Heerema in windprojecten over de hele wereld en om onze positie op de Aziatische offshore windmarkt te versterken”, aldus Koos-Jan van Brouwershaven, CEO van HMC.

Jan De Nul en Hitachi hebben vorig jaar een contract getekend met TPC voor turnkey-levering van het project, inclusief de productie en installatie van 21 Hitachi 5,2 MW turbines met een 5-jarig contract voor O&M-services.