Heerema opent nieuwe fabricage faciliteit in Polen

Opening speech Pieter Heerema

Locatie speelt grote rol in fabricage van kleine staalconstructies en het waarborgen van gekwalificeerd personeel

Vandaag opent Heerema Fabrication Group (HFG), een toonaangevende engineering en fabricage contractor, de nieuwe fabricage faciliteit in het zuiden van Polen, Opole. The officiële opening van HFG Polska is verricht door de heer Pieter Heerema.

De toenemende vraag naar kwalitatief hoogwaardige prefabricage van kleine offshore staalconstructies en onderdelen voor HFG’s fabricage werven en de behoefte aan betere voorzieningen in Polen hebben bijgedragen tot de beslissing voor het bouwen van een nieuwe faciliteit. Deze nieuwe werkplaats voldoet aan de hoge kwaliteits- en veiligheids-normen die gelden in de olie- en gasindustrie, alsmede de toewijding van HFG om producten van hoge kwaliteit te leveren in een ongeval vrije fabricage omgeving. De bouw van de nieuwe faciliteit is gestart in maart 2013.

HFG Polska, opgericht in 2008, is gevestigd in Opole, in het zuiden van Polen, aan de oevers van de rivier Odra. Het is gelegen op een industrieterrein naast een binnenhaven, met mogelijkheden van vervoer over de binnenwateren. De locatie is ook goed bereikbaar via de weg en het spoor.

HFG Polska is gespecialiseerd in de fabricage van complexe kleine staalconstructies, hoofdzakelijk voor gebruik in offshore productie platformen. Deze constructies betreffen o.a.: plaatliggers, geleiders, knooppunten, trappen, bordessen en andere meer complexe constructies. Alle werknemers bij HFG Polska zijn opgeleid volgens de hoogste veiligheids- en kwaliteitsnormen van de Heerema Fabrication Group. De lassers, fitters en overige staalarbeiders wisselen tussen werken op de Polen locatie en de drie grote HFG fabricage werven gelegen rond de Noordzee. Dit zorgt voor een stabiele sociale structuur voor onze mensen en vakbekwame en betrouwbare arbeidskrachten voor het bedrijf.

De ultramoderne fabricage hal meet 120 meter in lengte, 32 meter in breedte en 16 meter in hoogte.

Koos-Jan van Brouwershaven, CEO van Heerema Fabrication Group zegt: “ Vandaag open wij een ultramoderne fabricage werkplaats voor onze Poolse werknemers. Deze faciliteit is gebouwd in een indrukwekkende periode van 6 maanden. De 6 miljoen Euro kostende investering toont onze lange termijn betrokkenheid aan in de regio Opole, onze werknemers en hun gezinsleden.” Hij continueert: “Deze nieuwe locatie fabriceert kleine staalconstructies die voornamelijk toegepast worden in onze projecten op de Heerema Fabrication Group werven. Daarnaast stelt het ons in staat onze Poolse werknemers te trainen en te ontwikkelen conform onze voortdurende belofte aan onze klanten om hoogwaardige kwaliteit producten te leveren tegen een concurrerende prijsstelling en het bieden van een ongeval vrije fabricage omgeving, ongeacht of men op de nieuwe locatie in Polen werkt of op een van onze werven gelegen rond de Noordzee.”

Meer… Heerema