Het Rotterdam Port Fund investeert in innovatieve stofbestrijder

In de industrie en mijnbouw en ook bij het transport van droge bulkgoederen komen vaak grote hoeveelheden stof vrij. Het vrijgekomen stof is een ernstige bron van milieuvervuiling waar ook ernstige gezondheidsrisico’s aan kleven. Daarnaast leidt verstuiving tot economische schade, waardevolle grondstoffen waaien weg en kunnen niet meer worden gebruikt. Het Rotterdam Port Fund investeert in mogelijke oplossingen.

Stofvorming en verstuiving kan worden beperkt door behandeling van goederen met bevochtigers, schuim en zogenaamde korstvormers. De producten van Wuvio reduceren stofvorming met ten minste 85% en het waterverbruik met meer dan 90%. Wuvio werkt ruim 10 jaar aan de ontwikkeling en productie van innovatieve stofbestrijdingsmiddelen. De belangrijkste grondstof van de producten bestaat uit gerecyclede vezels. De andere bestandsdelen bestaan, waar mogelijk, uit hergebruikte of hernieuwbare grondstoffen.

Bastiaan van der Knaap (Rotterdam Port Fund): “De circulaire economie biedt kansen voor nieuwe technologieën voor hergebruik van grondstoffen. Wuvio vertaalt die kansen in effectieve stof bestrijdende producten waar heel veel bedrijven in en rond de haven profijt van kunnen hebben.”

Wuvio is bezig met de realisatie van een nieuwe R&D faciliteit in Maasdijk, in het zicht van de Rotterdamse haven. Hier zal onder meer worden gewerkt aan producten voor het voorkomen van stofvorming van droge agrifood bulkgoederen.

Over Rotterdam Port Fund
Het Rotterdam Port Fund is een onafhankelijk investeringsfonds dat investeert in vernieuwende bedrijven actief in en om de havensector in NW Europa. Het fonds is een initiatief van het Havenbedrijf Rotterdam, NIBC Bank, Innovationquarter, Koninklijke Doeksen en de Rotterdamse ondernemers Peter Goedvolk en Luc Braams.

 

Related news

List of related news articles