Huldiging Raymond Riemen tot Havenman van het Jaar 2013

  • binnenland

Maandagavond, 13 januari 2014 ontving CEO Raymond Riemen van de Rotterdamse Broekman Group de prijs van Havenman van het Jaar 2013. Hij volgt hiermee Ard Jan Kooren van Kotug International op, die de onderscheiding voor zijn verdiensten in 2012 kreeg uitgereikt. Het is de tweede keer dat een topman van Broekman de onderscheiding ontvangt. Wim Pesselse, een van de voorgangers van Riemen, werd Havenman van het Jaar 1995.

Havenman2014.2

 Links Theo Jongedijk rechts Raymond Riemen CEO Broekman Group
(foto: Gerrit de Boer)

De feestelijke huldiging vond plaats op de Smaragd I onder toeziend oog van een groot aantal gasten, waaronder de burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb, de Rotterdamse Havenwethouder Jeannette Baljeu, de nieuwe president-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam Allard Castelijn en het merendeel van de oud-Havenmannen. Theo Jongedijk, voorzitter van de Stichting Havenman van het Jaar, legde in zijn toespraak uit dat Riemen de onderscheiding ontvangt vanwege zijn langetermijnvisie. “Hij is iemand die voor verbreding zorgt. De overnames in het voorbije jaar 2013, onder andere in de verpakte chemie, getuigen ervan”, aldus Jongedijk. “Riemen is veel meer dan de man van de 260.000 vierkante meter aan loodsen, hij bouwde het bedrijf om van cargadoor naar logistiek dienstverlener. “Het is geen one-manshow”, zegt-ie zelf. Zo’n uitspraak is veelzeggend en siert ook iemand.”” Volgens Jongedijk is Riemen “de man van de toegevoegde waarde”, die het doel heeft om “klanten te ontzorgen”. Riemen vindt het “een hele eer” om tot Havenman van het Jaar 2013 benoemd te worden: “Nou ben ik van nature een vrij nuchtere man, toch vind ik dit best een speciaal moment.” Tijdens zijn speech maakte Riemen ook van de gelegenheid gebruik om de politiek en het Rotterdamse Havenbedrijf op te roepen “om ruimte te blijven bieden aan de toegevoegde waardeactiviteiten, zodat Rotterdam een complete haven kan blijven”. Na de officiële huldiging werd het traditionele Captain’s Dinner geserveerd.

De Havenman/vrouw van het Jaar wordt sinds 1981 gekozen omdat deze een opvallende bijdrage aan de ontwikkeling van de Rotterdamse haven heeft geleverd. De Stichting Havenman/vrouw van het Jaar bestaat uit een bestuur van vier onafhankelijke journalisten (voormalige leden van Havenpersclub Kyoto), de drie laatst gekozen Havenmannen, het laatst gekozen Jong Haventalent en drie sponsoren van de Stichting Havenman van het Jaar.

Meer… Havenman 

 

Related news

List of related news articles