Iedereen kAPPitein met de Port of Antwerp App

PortofAntwerp1

De haven van Antwerpen, dat zijn dokken, sluizen, containers, schepen,… maar ook weidse vergezichten, verborgen stukjes natuur en plekjes die bol staan van de geschiedenis. Kortom, in de haven van Antwerpen vind je meer dan voldoende ingrediënten voor een heerlijk dagje uit.

Om bezoekers wegwijs te maken in het ruime aanbod, heeft het Havenbedrijf de Port of Antwerp app ontwikkeld. Deze App biedt je de mogelijkheid om een keuze te maken uit een aantal vastgelegde routes doorheen de haven, of zelf een route te kiezen, gebaseerd op je voorkeuren. Elke route is voorzien van interessepunten, zodat je al doende nog heel wat kan opsteken over de haven en haar omgeving. De havenquiz die her en der opduikt, laat je toe je kennis over de haven te testen. “Of je nu veel of weinig weet over de haven, of je nu veel of weinig tijd te spenderen hebt… de Port of Antwerp App zet je moeiteloos op weg. De enige voorwaarde die hij stelt, is dat je als gebruiker zin hebt om de Antwerpse haven (beter) te leren kennen”, knipoogt havenschepen Marc Van Peel.

De Port of Antwerp App is onderverdeeld in verschillende categorieën: In de buurt, Moeder natuur, Lang geleden, Infrastructuur, Uitzichtpunten, Eten & drinken en Ontdek & beleef. Elke categorie bevat een aantal interessepunten die op hun beurt verder werden uitgewerkt. Elk interessepunt is voorzien van een foto carrousel en geeft informatie over de ligging, de bereikbaarheid, parkeermogelijkheden (indien beschikbaar) en achtergrondinformatie. Deze interessepunten duiken op langs de verschillende routes die in de App werden opgenomen. Momenteel zitten er 12 routes in de App, in afstand variërend tussen 3 en 60 km. Elke gebruiker kan ervoor kiezen om die te voet, met de fiets, met de boot of met de auto af te leggen. Je kan ook zelf een eigen route samenstellen: aan de hand van vragen over de tijd die je wenst te spenderen, over je vervoersmiddel en over je interesses, stelt de App een route voor jou samen.

“De Port of Antwerp App zal, net zoals de haven zelf, constant in beweging zijn. De informatie die wordt aangeboden, wordt uiteraard regelmatig aangepast en ook het aantal aangeboden routes zal nog verder groeien”, stipt Van Peel aan. “Het moet voor gebruikers de moeite lonen om de App meermaals te gebruiken.” Daarom zullen de reacties van de gebruikers ook worden meegenomen in de optimalisatie en de volgende versies van de applicatie, klinkt het bij APPstrakt, het bureau dat de App in opdracht van het Havenbedrijf ontwikkelde.

Voor de eerste gebruikers heeft het MAS Havenpaviljoen alvast een leuk gadget in petto. Wie de komende weken de App downloadt en in het paviljoen langsloopt alvorens op tocht te gaan in de haven, kan er een stappenteller, zonneschermen voor in de wagen of een smartphone houder voor op de fiets afhalen (zolang de voorraad strekt). Het enige wat je moet doen, is bewijs leveren dat je de App hebt gedownload.

Meer… Port of Antwerp

 

Related news

List of related news articles