Ingebruikname nieuwe drijfkraan “Ahoy 50”

Deze week is door ZHD Stevedoring haar nieuwe 50-tons zelfvarende drijfkraan, de “Ahoy 50”, in gebruik genomen. Op haar terminal in Dordrecht is dinsdag jongstleden de MS Levante (bulkcarrier met zo’n 30.000 ton houtpellets) gelost, zowel door de “Ahoy 50” als de reeds operationele (eveneens 50-tons) Gottwald walkranen.

De Ahoy 50 is een door ZHD – in eigen regie – gemodificeerd zelfvarend kraanponton, waarop een hypermoderne Gottwald kraan (HPK 6400 B, High-Tower) is geplaatst met een kraancapaciteit van 50 ton in grijperbereik en 100 ton in stukgoed modus. Het ponton is uitgerust met op afstand bedienbare verhaallieren, alsmede 2 Voith-Schneider voortstuwingsmotoren, die beide het kraanponton zeer manoeuvreerbaar maken.

Deze nieuwe, alsmede de reeds bestaande operationele zelfvarende drijfkranen (Ahoy 16 en Ahoy 25), zullen worden ingezet voor (bulk) overslag in de gehele Rotterdam-Rijnmond regio.

ZHD vertrouwt erop dat met de ingebruikname van deze nieuwe drijfkraan, alsmede het gereedkomen van diverse andere recente investeringen in zowel Dordrecht als Moerdijk (w.o. nieuwe kade, walkranen en loodsen) haar positie in de havens van het Rotterdam-Rijnmond gebied verder kan worden versterkt.

Tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam zal de Ahoy 50 te zien zijn op de locatie “Westerkade” alsmede tijdens de nautische demonstraties en het avondprogramma op zaterdagavond.

Meer… ZHD