Jan De Nul hoofdaannemer voor offshore windmolenpark Finland

Windenergieproducent Suomen Hyötytuuli Oy heeft Jan De Nul NV aangeduid als hoofdaannemer voor de maritieme werken voor het nieuwe offshore windmolenpark ‘Takholuoto’ in Pori, Finland. Dit maakte Jan de Nul donderdag bekent.

Jan De Nul NV is verantwoordelijk voor de baggerwerken, de voorbereiding van de zeebodem en de installatie van de funderingen en windturbines. De werken zullen de volgende twee zomerseizoenen in beslag nemen. De bouw van het windmolenpark start in april.

Voor het eerst zal in Finland bij de installatie van de windturbines een zelfvarend hefeiland van meer dan 100 meter lang worden ingezet. Jan De Nul NV werkte in 2013 ook al in de Baltische Zee aan de bouw van een offshore windmolenpark in het Zweedse Kårehamn.

“Competentie, inzet van moderne technologie en referenties waren de belangrijkste criteria bij de selectie van de hoofdaannemer voor de maritieme werken”, zegt Arto Huhmarkangas, Projectdirecteur voor het Takholuoto offshore project in Suomen Hyötytuuli Oy. “Jan De Nul NV is heel trots met de rol als hoofdaannemer. We spelen een sleutelrol in het allereerste offshore windpark in Finland,” aldus Peter De Pooter, Manager Offshore Renewables bij Jan De Nul Group.

Het offshore windmolenpark, bestand tegen ijzige omstandigheden, zal tien turbines van 4 MW omvatten en zal in het najaar van 2017 in gebruik worden genomen.

Ontwerp Vidar voor Tahkoluoto, Finland - Foto: Jan de Nul
Ontwerp Vidar voor Tahkoluoto, Finland – Foto: Jan de Nul