Jan De Nul NV neemt Belgisch bedrijf Algemene Ondernemingen Soetaert NV over

Jan De Nul NV, dochterbedrijf van Jan De Nul Group, heeft zonet het Belgische bedrijf Algemene Ondernemingen Soetaert NV overgenomen, onder voorbehoud van goedkeuring van de Belgische Mededingingsautoriteit. Algemene Ondernemingen Soetaert NV, afgekort AOS NV, specialiseert zich in de waterbouwkunde, de burgerlijke bouwkunde en complexe funderingstechnieken. Hun activiteiten sluiten perfect aan bij de activiteiten van de civiele afdeling van Jan De Nul NV.

“De civiele werken liggen aan de basis van Jan De Nul Group. Ook nu nog is dit een belangrijk onderdeel van onze activiteiten, waarbij vooral wordt gemikt op de meer complexe projecten,” zegt Dirk De Nul, bestuurder van Jan De Nul NV. Van ontwerp tot uitvoering worden alle sleutelactiviteiten door ingenieurs en materieel van de groep uitgevoerd, of het nu gaat om gebouwen, waterzuiveringsinstallaties, rioleringen en leidingen, kaaimuren, tunnels, bruggen, wegen of sluizen. “Deze totaalaanpak, gecombineerd met de technische expertise en jarenlange ervaring, maken van Jan De Nul Group een kwalitatieve partner voor de uitvoering van civiele werken in België, als in het buitenland. De overname van AOS NV vergroot de expertise van Jan De Nul Group, voornamelijk in de waterbouwkundige- en funderingsactiviteiten,” sluit Dirk De Nul af.

“De expansie- en investeringsmogelijkheden binnen Jan De Nul Group zijn zo dat Jan De Nul Group de perfecte partner vormt om de beoogde groeistrategie van AOS NV te kunnen realiseren,” vertelt Peter Caset, huidig CEO en meerderheidsaandeelhouder van Algemene Ondernemingen Soetaert NV. “Waarom wij er uiteindelijk voor gekozen hebben om met Jan De Nul in zee te gaan?” gaat Peter Caset verder. “Net omdat Jan De Nul onze visie op de toekomst van AOS deelt en ze zich volledig inschrijven in dit groeiverhaal: een verdere internationalisering, een verdere uitbouw van ons productaanbod en het behoud van onze medewerkers en onze locatie. Bovendien zijn hun roots en waarden identiek aan die van AOS NV: innovatief, 100% Vlaams, een familiaal karakter, respect voor mens en maatschappij en een overtuigende no-nonsense aanpak.”.

Meer… Jan De Nul