Payra Port Authority en Jan De Nul tijdens ondertekening.

Jan De Nul tekent voor volgende baggerfase haven Payra

Payra Port Authority (PPA) en Jan De Nul Group hebben onlangs het contract voor de volgende fase in de ontwikkelingsplannen van de haven getekend. Voor dit contract, ter waarde van een half miljard euro, sloten PPA en Sonali Bank een financiële deal in mei 2021, met de steun van Bangladesh’s Infrastructure Development Fund.

Payra Port Authority en Jan De Nul tijdens ondertekening.
Payra Port Authority en Jan De Nul tijdens ondertekening.
Payra Port Authority en Jan De Nul tijdens ondertekening.

Deze overeenkomst is het resultaat van 5 jaar plannen en voorbereiden samen met PPA, nadat beide partijen in mei 2016 een Memorandum van Overeenstemming ondertekenden.

De baggerwerken gaan meteen beginnen en het gaat ongeveer drie jaar duren. Jan De Nul zal verschillende baggerschepen mobiliseren om de vaargeul in de haven te verdiepen van de huidige 6,3 mCD naar 10 mCD. Zodra het werk voltooid is, blijven de schepen van Jan De Nul ter plaatse om de dieptes in de vaargeul te onderhouden.

Eerdere baggerwerken voor de ontwikkeling van de haven van Payra.

PPA en Jan De Nul werken al een paar jaar nauw samen voor de ontwikkeling van de haven van Payra.

Jan De Nul heeft vorig jaar het eerste stuk van het Rabnabad-kanaal gebaggerd tot een diepte van 6,3 mCD. Deze baggercampagne zorgde voor meer zeetransport van en naar Payra. Vervolgens namen Jan De Nul’s schepen Diogo Caõ en Henry Darcy het eind 2020 over om de diepte van 6,3 mCD in het Rabnabad-kanaal te onderhouden.

Ondertussen worden tussen Payra en de hoofdstad Dhaka grote civiele infrastructuurwerken uitgevoerd om het havengebied meer en meer te ontsluiten.