Jan De Nul zet installatieschip in voor Blyth Offshore Wind

Jan De Nul Group zet installatieschip in voor Blyth Offshore Wind Demonstration Project. Vlakbij de haven van Blyth in Northumberland Verenigd Koninkrijk, zo’n 5,7 km voor de kust, wordt een offshore wind park ontwikkeld door EDF Energy Renewables, goed voor 41,5 MW.

MHI Vestas levert vijf van de grootste wind turbines ter wereld. Deze turbines zullen worden geïnstalleerd door het jack-up schip de Vole au vent van Jan De Nul Group.
“Wij zijn één van de eerste die turbines van die omvang mogen installeren en daar zijn we uiteraard fier op. Het is een uitermate innovatief werk voor één van de belangrijkste spelers op te markt,” aldus Peter De Pooter, Area Manager Renewables bij Jan De Nul Group.

Blyth Offshore Demonstrator Project
Het project, goed voor 41.5 MW, wordt ontwikkeld door EDF Energy Renewables. Dit is het eerste offshore windmolenpark waar elektrische installaties geschikt voor 66kV zullen gebruikt worden. Het wordt geïnstalleerd in een waterdiepte van 45 m op zo’n 5,7 km voor de kust van Blyth. De installatiewerken zijn gepland voor het derde kwartaal van 2017.

Installatieschip Vole au vent
Het schip is nog geen twee jaar oud en werd speciaal gebouwd voor de installatie van offshore windparken. Het is een van de grootste in zijn soort ter wereld. Met de kraan, die een hefcapaciteit heeft tot 1.400 ton, kunnen eenvoudig en veilig de zwaarste types funderingen van offshore windturbines worden geïnstalleerd. Het schip is 140 meter lang en uitgerust met vier benen om zichzelf boven het zeeniveau te kunnen hijsen tijdens zware installatiewerken. Met dit schip kunnen alle types funderingen worden geïnstalleerd in waterdieptes tot 50 meter.