Jumbo Offshore tekent subcontract met Technip USA, Inc. voor installatiewerkzaamheden binnen het Cascade & Chinook Ultra-Diepwater Project

In december 2008 heeft Jumbo een contract getekend met Technip USA betreffende transport- en installatie werkzaamheden voor de exploitatie van de Cascade en Chinook olie velden in de Golf van Mexico. Hierbij zal Jumbo de benodigde expertise leveren op het gebied van het hijsen en transporteren van zware lading.

De werkzaamheden bestaan uit:

– Het hijsen en transporteren van vijf zogenaamde “buoyancy cans”, gefabriceerd bij Technip’s vestiging in Pori, Finland, naar het Cascade en Chinook veld in de Golf van Mexico, gelegen zo’n 160 mijl ten zuiden van de kust van Louisiana.

– Jumbo’s zware lading transportschip “Fairplayer” zal Technip’s pijpenlegger en diepwater- constructieschip “Deep Blue” assisteren met de installatie van de vijf buoyancy cans en de zogenaamde Free Standing Hybrid Risers (FSHR’s).

Om dit project met een aantal uitdagende noviteiten gedegen en goed voor te bereiden zijn Jumbo en Technip USA een uitgebreid samenwerkingsverband aangegaan waarbij gespecialiseerd personeel en kennis van beide bedrijven gebruikt zal worden.

De uitvoering van het project staat gepland voor het derde kwartaal van 2009.

Jumbo Offshore is een Nederlands bedrijf dat zich voornamelijk richt op gecombineerde transport & offshore installatie werkzaamheden voor de olie- en gasindustrie. Jumbo Offshore maakt deel uit van de zware lading rederij Jumbo in Rotterdam, welke momenteel een vloot van 13 speciaal hiervoor ontworpen schepen exploiteert. De twee J-type schepen Jumbo Javelin en Fairplayer, beide voorzien van DP2 klasse, worden veel gebruikt voor gecombineerde transport en offshore installatie werkzaamheden. Deze zusterschepen zijn 143 meter lang en 26,5 meter breed en maken gebruik van twee 900 tons Huisman mastkranen.

Bron: Jumbo Offshore, 30-01-2009;