Laatste turbine geïnstalleerd in Fins offshore windpark

Jan De Nul Group’s offshore installatieschip Vole au vent heeft het laatste rotorblad op de laatste turbine van het Tahkoluoto offshore windpark in Finland geïnstalleerd.

“Het installatieteam heeft een fantastische, veilige en efficiënte prestatie neergezet! We installeerden alle 4,2 MW turbines binnen de vooropgestelde deadlines” zegt Peter De Pooter, Manager Offshore Renewables bij Jan De Nul Group. De eerste bouwfase van dit offshore windpark werd opgeleverd in 2016. De tweede fase startte in april 2017 en werd bij deze succesvol voltooid. De Vole au vent zal binnenkort demobiliseren en starten met de voorbereidingen voor het volgende project in Blyth (VK).

Windenergieproducent Suomen Hyötytuuli Oy duidde in 2016 Jan De Nul NV aan als hoofdaannemer voor de maritieme werken voor het nieuwe offshore windmolenpark in Tahkoluoto, Finland.

De bouw van het windpark startte in april 2016 met de voorbereidende werken op de zeebodem voor de kabelinstallatie en de installatie van de funderingen. In april 2017 werden de werken hervat en begin juni installeerde de Vole au vent met succes de laatste van de 10 funderingen.

Het Tahkoluoto offshore windpark werd gebouwd door vijf internationale spelers: Siemens, Technip, ABB, Prysmian en Jan De Nul NV. ’s Werelds eerste offshore windpark bestand tegen ijzige omstandigheden zal 10 turbines van 4,2 MW tellen en zal in september 2017 in gebruik worden genomen.