Maritiem Museum Rotterdam overvallen door piraten

  • binnenland

Piratenzomer van start met piratenfeest
Van 29 juni tot en met 1 september is het Maritiem Museum Rotterdam geënterd door piraten. De allerkleinsten (4 tot 10 jaar) gaan op zoek naar de gestolen schat in de kinderexpo ‘Professor Plons’ die is omgetoverd tot piratennest. Volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar ontdekken de waarheid over piraten in de familietentoonstelling ‘Echte piraten’. Op woensdag 3 juli vieren de piraten de entering met een groot feest voor kleine piraatjes. In juli en augustus is het Maritiem Museum zeven dagen per week open.

Piratenfeest op 3 juli
Tijdens het piratenfeest op woensdag 3 juli gaan kinderen tussen 12.00 en 16.00 uur op zoek naar de schat in de haven van Professor Plons die de hele zomer is omgetoverd tot piratennest. Ze kunnen zich verkleden en laten schminken als piraat, de kneepjes van het piratenvak leren van een echte piraat, pannenkoeken versieren, hun eigen piratenschip knutselen en luisteren naar spannende verhalen.

Professor Plons op zoek naar de piratenschat
De hele maand juli en augustus kunnen kinderen van 4 tot 10 jaar in de doe-tentoonstelling Professor Plons op avontuur in de haven van de professor en zijn vrienden Kapitein Kurk, Sai-Ling, Mecha Mo en Dobber en maken spelenderwijs kennis met de maritieme wereld. Nu de piraten de haven overvallen hebben, is de spanning voelbaar. Papagaaien vliegen dreigend door de lucht, piratenvlaggen hangen uit, de kanonnen worden geladen én er zijn spullen gestolen uit de bijzondere verzameling van de professor. Ze zitten in een schatkist ergens in de haven. Maar waar en wat is de code van de kist? Kinderen kunnen zich verkleden als piraat en de professor helpen zijn verzameling terug te vinden.

Elke woensdag voorlezen, elke vrijdag knutselen
Elke woensdag in juli en augustus kunnen kinderen luisteren naar de spannende avonturen van Professor Plons en zijn vrienden. Elke vrijdag knutselen ze hun eigen piratenschip, vlag, schatkist of piratenoutfit.

Echte Piraten
In de familietentoonstelling ‘Echte piraten’ (8+) gaan bezoekers op zoek naar de echte piraat. Zijn het helden of zijn het schurken? Zijn ze echt of zijn ze verzonnen? Wonen ze in tropische gebieden of ook in Nederland? Omringd door vechtende piraten, kanonschoten, zwaarden en piratenschepen komt de bezoeker stap voor stap dichter bij de werkelijkheid rondom piraten. Voor kinderen is er een speciale blacklight tour waarin ze op zoek gaan naar geheime opdrachten die alleen echte piraten kunnen zien. Topstuk in de tentoonstelling is het enorme zwaard (2,13 m) van Friese piraat Grote Pier. Er wordt gezegd dat hij met dit enorme stalen slagzwaard meerdere vijanden tegelijk onthoofdde.

Meer… Maritiem Museum 

 

Related news

List of related news articles