Museumweek in het Nationaal Baggermuseum

  • binnenland

Van 4 tot en met 9 april is het Nationale Museumweek met als thema ‘Ons echte Goud’. Het nationaal Baggermuseum in Sliedrecht pronkt die week met ‘Pharaon II’, één van de eerste zelfvarende snijkopzuigers uit 1905. 

Dit schaalmodel is ooit tentoongesteld op de wereldexpositie van Parijs en wordt beschouwd als de Nachtwacht van het Baggermuseum. Onderzoek naar het model heeft geleid tot mooie verhalen over het verleden van dit baggervaartuig.

Aanleg van het eerste Suezkanaal
Pharaon II heeft haar sporen verdiend bij de aanleg van het eerste Suezkanaal. Daar is het schip ook onderwerp van politieke schermutselingen geweest met een tragisch einde. Tijdens de museumweek is er elke middag om 15:00 uur een korte rondleiding en vertellen de rondleiders het verhaal over de Pharaon II en de aanleg van het Suezkanaal.

Prijzen te winnen 
Het Baggermuseum doet mee met de landelijke actie ‘Gouden Kader’. In het museum is een goudkleurige schilderijlijst aanwezig, waarmee u een selfie kunt maken van uzelf en een fraai object uit de collectie. Wanneer u dit deelt op social media met #OnsEchteGoud, maakt u kans op verschillende prijzen, ter beschikking gesteld door de Museumvereniging.

‘Ons echte Goud’
Nederland telt vele museumcollecties over geschiedenis, beeldende kunst, natuurhistorie, economie, wetenschap, techniek en volkenkunde. Elk museum toont een deel van ‘Ons echte Goud in de Nationale Museumweek.

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten