Navingo Career

Jouw vernieuwde platform voor vacatures en nieuws uit de sector.

N-Sea neemt subsea activiteiten van Stork Technical Services over

N-Sea Group heeft de subsea activiteiten van Stork Technical Services in Aberdeen overgenomen. Voor beide ondernemingen is deze consolidatie een logische stap en geven de gezamenlijke activiteiten een nieuw impuls aan de strategie van N-Sea om een leidende speler te worden op het gebied van Survey en IRM (inspectie, reparatie en onderhoud) aan subsea infrastructuur.

De combinatie van beide activiteiten levert een solide bedrijf op met oplossingen voor operators met subsea infrastructuur in de olie & gas en renewables industrie in Noord Europa. N-Sea heeft door deze overname meer dan 120 onshore medewerkers in dienst en biedt aan meer dan 150 offshore professionals werk. De onderneming beschikt over 10 duiksystemen, 9 ROV’s, 3 offshore diving & ROV Survey support schepen, 3 daughter craft diving RHIB’s en 3 support RHIB’s. Uitgebreide data management mogelijkheden completeren de survey, inspectie en installatie dienstverlening.

Klanten profiteren van de bredere dienstverlening van de N-Sea Group vanuit de kantoren in Aberdeen (UK) en Zierikzee (NL). Met een gecombineerde omzet van meer dan EUR 75 miljoen, en alle schepen onder contract gedurende de winterperiode, verwacht N-Sea een sterk resultaat over 2014 te zullen realiseren.

Roddy James, Senior Vice-President van Stork Technical Services – Subsea, zal toetreden tot de directie van de N-Sea Group in de functie van COO.

Gerard Keser, CEO geeft aan: “Ik ben ervan overtuigd dat het samenvoegen van deze twee ondernemingen de toegevoegde waarde voor onze klanten zal vergroten op het gebied van Survey en IRM.”

N-Sea, een subsea offshore dienstverlener in de Noordzee, staat bekend om zijn sterke service en innovatieve oplossingen. N-Sea voorziet de offshore olie- en gas operators, kabelexploitanten en de renewables energie sector van de volgende diensten: subsea IRM, survey en positionering support middels duik- en ROV operaties. Naast offshore activiteiten is N-Sea eveneens actief als aannemer voor onderwater kust en havenwerken in de civiele sector.

Stork zal blijven ontwikkelen en investeren in technologische innovaties op het gebied van subsea integrity, kathodische bescherming, het aandraaien en spannen van bouten, en specialistische gereedschappen. De verkoop van de Subsea-divisie zal dit niet beïnvloeden.

Meer… N-Sea