N-Sea verlengt charterovereenkomst met Siem Offshore

  • offshore energie

Na 3 jaar succesvolle inzet,  heeft IMR specialist N-Sea de charterovereenkomst met Siem Offshore verlengd voor het offshore constructie vaartuig “Siem N-Sea”, voorheen genaamd “Siem Stork”. De overeenkomst gaat in per januari 2015 voor een periode van maximaal 6 jaar.

De Siem N-Sea is een multi-support duik en constructie vaartuig dat aan alle eisen binnen de offshore subsea industrie voldoet. Zij is de grootste van de zes gespecialiseerde offshore support vaartuigen binnen de vloot van N-Sea, die ingezet kunnen worden om subsea services te leveren aan offshore infrastructuur, zoals kabel- en pijpleidingen, platformen, FPSO’s en windmolenparken met een minimale impact op produktie.

Het schip is uitgerust met efficiente Azimuth roerpropellers en een DPII dynamisch positionerings systeem waardoor zij economisch en veilig inzetbaar is voor wereldwijde operaties.  Naast het unieke TUP Diving System® is de Siem N-Sea uitgerust met een complete lucht en nitrox duik spread, een ondersteuningsvaartuig, werk- en inspectie ROV’s.

De diesel electrisch aangedreven motoren zijn laag in verbruik, hetgeen  in lijn is met N-Sea’s beleid om verbeterde milieuprestaties binnen gehele vloot door te voeren. Het inzetten van dit schip past binnen het credo van N-Sea om te leveren volgens het principe “safe, sound & swift”.

Gerard Keser,  CEO van N-Sea , geeft in zijn commentaar op de verlenging van de overeenkomst aan: “N-Sea is verheugd om de overeenkomst met Siem Offshore te verlengen. Met het multi-inzetbaar schip de Siem N-Sea, werken  een professionele reder en zeer ervaren bemanning samen met het N-Sea team ten behoeve van onze klanten die op een efficiënte en effectieve manier hun subsea infrastructuur in stand wensen te houden.  Wij kijken uit naar de voortzetting van dit samenwerkingsverband.”

Meer… N-Sea

Related news

List of related news articles