Natascha Schuttinga wint Women in Technology 2015

SONY DSC

Natascha Schuttinga is de winnaar geworden van Dosign Engineering’s Women in Technology-rolmodellenwedstrijd. Dankzij de overwinning siert zij de cover van de Women in Technology-kalender 2015 én wint zij de waanzinnige reis voor 2 personen naar Dubai.

Onwijs trots
Eergisteren overviel Ramon Feuth, voorzitter van de jury tijdens de rolmodellenwedstrijd, Natascha bij haar werkgever Tebodin Consultants and Engineers, onderdeel van Bilfinger met de bijzondere boodschap. Ze was flabbergasted: “Ik had het absoluut niet verwacht. Al die andere deelnemers waren ook slimme en prachtige dames met boeiende banen of studies in de techniek. Ik ben echt onwijs trots.”

Motivatie jury
“Natascha is absoluut een rolmodel in techniek,” onderbouwt Feuth de jurykeuze. “Ze is een innemende persoonlijkheid en ook inhoudelijk sterk. Niet voor niets hebben haar collega’s en vrienden flink op haar gestemd in de voorronde. Het was heel prettig met haar werken tijdens de kalendershoot. Ze stak met kop en schouders boven de rest uit.”

Van inschrijving naar rolmodel
De 39-jarige Haagse geeft als Department Manager Environmental Management and Sustainability bij Tebodin direct leiding aan acht collega’s. In mei van dit jaar schreef ze zich in voor Women in Technology. “Ik wilde een statement maken. In landen als de UK, Spanje en Italië mag je je als vrouw in de techniek vrouwelijker kleden,” vertelt ze, “maar in Nederland is dat nog best ‘een ding’. Ik vind dat je moet kunnen zijn wie je bent. Als rolmodel van Dosign hoop ik jonge meiden ervan te overtuigen om een studie en baan in de techniek te kiezen. Als vrouw in een mannenwereld kijk ik namelijk nèt wat anders tegen bedrijfsprocessen aan. Dan zie ik juist kansen in plaats van problemen. En kijk waar het is geëindigd. Ik mag binnenkort de Burj Khalifa op en op 555 meter hoogte genieten van een machtig uitzicht over technische projecten. Ik geloof het nog steeds niet!”

Meer…  www.womenintechnology.nl en/of www.facebook.com/womenintechnology