Nationale Week van Ons Water 1 tot en met 8 mei

Van 1 tot en met 8 mei is de Nationale Week van Ons Water. “Ons water is bijzonder”, verklaart minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu. “Water is overal in ons land. Miljoenen mensen leven en werken onder zeeniveau en hebben zomaar schoon water uit elke kraan. In Nederland vinden we dat normaal, maar over de grens vindt men dat ongelooflijk bijzonder. Met de Week van Ons Water hopen we dat meer Nederlanders zich hiervan bewust worden.”

Het thema dit voorjaar is schoon en gezond water. Overal in het land worden uitjes en activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Dompel je onder tijdens de Week van Ons Water!

Zo organiseren de watermusea allerlei activiteiten, nemen drinkwaterbedrijven je mee op ‘waterwandeling’ in waterwingebieden en vertellen ze hoe het lekkerste kraanwater ter wereld wordt gemaakt en openen de zuiveringscentra hun deuren voor een kijkje in de keuken. Ook kun je de natuur in om zelf te zien hoe schoon en mooi ons water er in Nederland bij ligt. Ga op slootsafari, peddel een rondje in de kano of ontdek de kleinste waterdiertjes door een microscoop. In totaal worden in heel Nederland zo’n 75 evenementen georganiseerd. De wereld van ons water heeft veel facetten en er valt voor jong en oud een boel te ontdekken.

Kijk voor meer informatie en alle uitjes op weekvanonswater.nl.

In de herfst komt er weer een Week van Ons Water, van 12 tot en met 19 oktober. Dan is het thema de bescherming tegen al het water, vanuit zee, de rivieren en de lucht.