North Sea Port bouwt kade en steigers voor Ørsted in Vlissingen

North Sea Port bouwt aan een kade en enkele steigers aan de onderhoudsbasis van Ørsted in Vlissingen. Van daaruit kan het materiaal en de bemanning van het Borssele 1+2 windpark op zee getransporteerd worden. De kade heeft een lengte van 100 meter. Het plateau krijgt ook 2 drijvende steigers met afmeervoorzieningen voor 4 schepen om personeel en materiaal voor de windmolenparken op zee te vervoeren. Het werk is gegund aan Aannemingsbedrijf De Klerk uit Werkendam. De werkzaamheden starten begin april en zijn in november 2019 klaar.

North Sea Port bouwt kade en steigers voor Ørsted in Vlissingen. Foto, Ørsted.
Ørsted in Vlissingen. Foto, Ørsted.

De kade en steigers maken deel uit van de onderhoudsbasis van Ørsted in de Buitenhaven van Vlissingen. Begin december 2018 schroefde de Deense energiereus er de eerste paal van de onderhoudsbasis voor hun windparken Borssele 1 en 2 de grond in. Vanuit deze basis worden beide windmolenparken gebouwd en onderhouden.

Elektriciteit voor 1 miljoen huishoudens

Met 752 MW zijn de windparken jaarlijks goed voor elektriciteit voor 1 miljoen huishoudens. Ze liggen 22 kilometer van de kust. Als de windparken klaar zijn, is de basis goed voor 50 tot 100 medewerkers.

North Sea Port heeft in Vlissingen een uitstekende infrastructuur voor windenergie op zee en beschikt over heel wat ervaring bij topbedrijven en kennisinstellingen.