Nova College Maritiem opent high voltage lokaal en binnenvaartsimulator

Nova College Maritiem vierde dinsdagmiddag 31 maart de opening van het nieuwe high voltage lokaal en de nieuwe binnenvaartsimulator op de Kanaalstraat 7 in IJmuiden. Onderwijswethouder en locoburgemeester Annette Baerveldt verrichtte de officiële opening.

In de scheepvaart wordt aan boord steeds meer met hoogspanning gewerkt. Om de toekomstige bemanning hiervoor te scholen en te certificeren volgens de veiligheidseisen, heeft Nova College Maritiem een hoogspanningslokaal ingericht. Nova Contract Maritiem verzorgt er ook bijscholingen, examinering en certificering voor opvarenden en offshore medewerkers. In Nederland zijn slechts enkele van dergelijke voorzieningen.

Voor de binnenvaart heeft Nova College Maritiem ook een belangrijke innovatie doorgevoerd. De nieuwe binnenvaartsimulator biedt studenten naast radarnavigatie nu ook flatscreens met levensecht omgevingsbeeld, alsof je vanuit de stuurhut naar buiten kijkt. De nieuwe binnenvaartsimulator voldoet aan de hoogste Europese richtlijnen voor binnenvaartsimulatoren en is volledig gecertificeerd voor het afnemen van praktijkexamens voor binnenvaartschippers.

Nova College Maritiem is onderdeel van de Maritieme Academie Holland, hét samenwerkingsverband van maritieme opleidingen in Velsen, IJmuiden, Amsterdam, Sneek, Harlingen, Leeuwarden, West-Terschelling, Delfzijl en Urk.

Meer… Nova College en Maritieme Academie Holland

 

Related news

List of related news articles