NVB-jaarcongres op 4 oktober in Deventer

  • binnenland

Op 4 oktober vindt het 13e jaarcongres van de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens (NVB) plaats in het Havenkwartier in Deventer. Het congres wordt georganiseerd door Port of Twente, Port of Deventer, Port of Zwolle en Port of Logistics Overijssel. De drie logistieke hotspots en de provincie Overijssel willen met het thema ‘LEF’ laten zien dat zij de maritieme en logistieke sector hoog op de agenda hebben staan.

LEF loopt als rode draad door de dag en komt terug in de subthema’s samenwerken, ondernemen, multimodale verbindingen, duurzaamheid en innovatie. Waarom LEF? De ondernemers en overheid in onze waterrijke provincie durven hun nek uit te steken en samen te werken op verschillende vlakken, binnen en buiten de grenzen.

Op deze dag zijn rond 150 vertegenwoordigers van provincies, gemeenten, haven-bedrijven, ministeries, inspecties, Provinciale Staten en andere (inter)nationale organisaties aanwezig.

Nieuwste ontwikkelingen

Het doel is om de logistieke hotspots en de provincie Overijssel beter op de kaart te zetten op het gebied van logistiek binnen de Nederlandse binnenvaart. Alle deel-nemers worden meegenomen in de nieuwste ontwikkelingen. Er zijn verschillende sprekers aanwezig die de thema’s belichten. Aan het eind van het ochtend-programma wordt een innovatief en efficiënt systeem gelanceerd dat de binnenvaart optimaal inzicht geeft tijdens het transport. In de middag zijn er keuze excursies in de regio. Kortom, een dag vol inspiratie en variatie binnen de logistieke en maritieme wereld.

Sprekers

Sprekers zijn onder anderen Bert Boerman (gedeputeerde provincie Overijssel), Bart Kuipers (haveneconoom Erasmus Universiteit) en Wim Stubbe (Port of Oostende en projectleider Interreg North Sea Region Dual Ports).

Ga voor meer informatie en aanmelden naar havens.binnenvaart.nl/nvb-jaarcongres

Photo:

Related news

List of related news articles