Opening Maasvlakte 2 in beeld

Opening-Maasvlakte-2-in-beeld

100 kunstenaars strijden op 12 en 13 oktober om publiekstem
Een creatief verslag van een historische gebeurtenis. Zo zou je de werken die honderd amateurkunstenaars maakten van de historische vlootschouw tijdens de opening van Maasvlakte 2 kunnen omschrijven. In het weekend van 12 en 13 oktober zijn hun werken gratis te zien in het Maritiem Museum Rotterdam en kunnen bezoekers stemmen op hun favoriet.

Honderd amateurkunstenaars kregen op 22 mei j.l. de unieke kans om de feestelijke vlootschouw tijdens de opening van Maasvlakte 2 vanaf een exclusieve plek op doek, papier of gevoelige plaat vast te leggen. De organisatie van dit evenement was in handen van het Havenbedrijf in samenwerking met het Maritiem Museum Rotterdam en Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR). Nico Kervezee van SKVR: “Rotterdam is een wereldberoemde havenstad, maar in de binnenstad merk je daar steeds minder van. De werken van de kunstenaars brengen de haven weer terug in de stad.

Stem van het publiek
Een deskundige jury zal uit de honderd werken die in de entreehal van het Maritiem Museum tentoongesteld zijn, de dertig beste kiezen. Ook het publiek heeft een belangrijke stem: gedurende het hele weekend kunnen bezoekers hun persoonlijke voorkeur voor één van de werken kenbaar maken. De keuze van de jury en de publiekswinnaar worden op zondag 13 oktober om 16.00 uur in het museum bekend gemaakt door juryvoorzitter Nico Kervezee van SKVR en zijn van 10 maart tot en met 29 mei te zien in FutureLand, het informatiecentrum voor Maasvlakte 2.

Maasvlakte 2
De groeimogelijkheden in de haven van Rotterdam leken een eindpunt te bereiken omdat er geen meer ruimte was voor grote nieuwe bedrijfsvestigingen. Tussen 2008 en 2013 is daarom nieuwe land, Maasvlakte 2, gewonnen uit de zee, met maximaal 1000 hectare groeiruimte voor de toekomst. Klaar voor de allergrootste schepen, klaar voor de modernste (chemische) industrie en zo duurzaam mogelijk.

Meer… Maritiem Museum