Navingo Career

Jouw vernieuwde platform voor vacatures en nieuws uit de sector.

Opnieuw prestigieus project Dubai gegund aan Van Oord

Projectontwikkelaar Nakheel heeft Van Oord opdracht gegeven om het nieuwe waterfront van Deira Islands in Dubai aan te leggen.

Het gebied Deira is in de periode 2005 en 2008 door Van Oord gebouwd. Het project Deira Islands wordt een nieuw waterfront van 15,3 km2 in Dubai. Deel van het werk voor Van Oord is het ontwikkelen van een 23,5 km kustlijn en golfbrekers.

Het gaat om een tweejarig contract voor 8,5 km strand, 3,5 km kademuur en 9,5 km steenbekleding voor twee van de vier Deira Islands. De werkzaamheden omvatten een 4 km lange kustlijn met ruimte voor ruim 500 jachten en boten, op het zuidelijke eiland, dat een oppervlakte van 4,5 km2 heeft. Daarnaast bouwt Van Oord golfbrekers over een lengte van 2 km om de nieuwe haven en stranden te beschermen. Het contract heeft een waarde van circa EUR 100 miljoen. Van Oord zet twee cutterzuigers in.

Nakheel werkt al jaren samen met Van Oord in bagger- en kustwerkzaamheden in het kader van de wereldberoemde eilandprojecten in Dubai, waaronder Palm Jumeirah en TheWorld, waarmee Dubai er in totaal 300 km kustlijn bij kreeg. Het project zal het Deira-district van Dubai omvormen tot een internationaal centrum voor toerisme, wonen, winkelen en ontspanning.

Meer… Van Oord