Overname Offshore Wind Services BV door Acta Marine BV

Acta Marine BV heeft het bedrijf Offshore Wind Services BV (OWS) uit Rotterdam overgenomen, inclusief de Britste dochteronderneming OWPMS Ltd. OWS bezit tien zogenaamde Crew Transfer Vessels die ingezet worden bij het vervoer van technici en onderdelen van en naar offshore windmolens.

De activiteiten van OWS zullen voortgezet worden onder de nieuwe naam Acta Marine Wind Services. Het dagelijks management van de onderneming blijft in handen van Workships Contractors die dit de afgelopen jaren ook succesvol hebben uitgevoerd. Hiermee behouden de opdrachtgevers, leveranciers en scheepsbemanningen hun huidige contactpersonen.

Acta Marine uit Den Helder heeft een vloot van 40 werkboten in eigendom die wereldwijd door het bedrijf ingezet worden. De overname is onderdeel van Acta Marine’s strategie om groei te realiseren in de offshore wind markt. “OWS heeft sinds haar oprichting meer dan 400.000 transfers van technici verzorgd van en naar offshore windmolens. Daarmee is het een van de meest ervaren bedrijven met kundige scheepsbemanningen in deze relatief jonge markt” zegt algemeen directeur Govert Jan van Oord van Acta Marine.

Recent heeft Acta Marine ook aangekondigd dat zij een groot offshore wind service schip laat bouwen dat accommodatie biedt aan 75 opvarenden. De uitbreiding met de Crew Transfer Vessels van OWS is volgens directeur Van Oord een logische stap voor Acta Marine die complementair is aan dit nieuwbouw schip en aan de bestaande schepen die nu al regelmatig ingezet worden in de offshore wind markt.

“Door de verkoop van OWS aan Acta Marine hebben wij aansluiting gevonden bij een grote speler in de werkbotensector die als platform voor onze groei ambitie kan dienen” verklaart

directeur Jan Dirk Hudig van Workships Contractors  “De bundeling van de bestaande netwerken en knowhow creëert aantrekkelijke synergie voordelen voor beide bedrijven. Daarbij krijgen onze klanten toegang tot een bredere dienstverlening  met een grotere vloot van werkschepen. ”

Meer… Workships en Acta Marine