Parkwind en Jan De Nul installeren grootste windturbines ter wereld voor Belgische kust

Jan De Nul Group ondertekent het contract voor de bouw van Northwester 2, het zevende windpark voor de Belgische kust. Hiermee gaat Jan De Nul voor de derde keer een samenwerking met windparkontwikkelaar Parkwind, filiaal van Colruyt, aan. Jan De Nul is verantwoordelijk voor het design, de bouw en installatie van 23 fundaties, het transport en de installatie van de kabels en het transport en de installatie van de windturbines bovenop de fundaties.

Het Northwester 2 windmolenpark ligt 48 kilometer uit de kust waar de grootste en krachtigste windturbines die vandaag op de markt beschikbaar zijn worden geïnstalleerd. Het gaat om de V164-9,5MW met een rotordiameter van maar liefst 164 meter. Het Northwester 2 windmolenpark is in 2020 operationeel en gaat voldoende groene elektriciteit opwekken voor 220.000 gezinnen.

Stan Logghe, projectverantwoordelijke van Jan De Nul voor Northwester 2: “Met dit project kunnen wij als eerste maritieme bouwer ’s werelds grootste windturbines op zee installeren, een mooie mijlpaal voor ons, maar ook zeker voor de offshore windindustrie.”

Jan De Nul Group start de installatiewerken in juni 2019 onder een EPCI-contract, waarbij Jan De Nul het ontwerp van de fundaties op zich neemt, verantwoordelijk is voor de aankoop en installatie van de fundaties, en de installatie van de kabels en windturbines.