Persbericht: Scheepsbouw biedt uitdagende toekomst

De week van 27 tot en met 31 maart 2006 staat volledig in het teken van werken, leren en carrière maken in de scheepsbouwindustrie. Scheeps- en jachtwerven en maritieme toeleveranciers laten in deze week zien dat het bouwen en onderhouden van schepen niet alleen een complexe aangelegenheid is, maar vooral een uitdagende toekomst kent.

Tijdens de Week van de Scheepsbouw stellen bedrijven hun deuren open voor scholieren, studenten en schoolverlaters. Zij kunnen met eigen ogen zien welke (letterlijk) sterke staaltjes van techniek in Nederland worden geproduceerd. De week wordt op 27 maart 2006 geopend bij het Scheepvaart en Transport College (STC) in Rotterdam, waar zowel bedrijven als studenten zullen aangeven hoe zij de toekomst zien en welke vaardigheden gewenst zijn.

De Nederlandse scheepsbouwindustrie maakt goede tijden door met volle orderboeken, veel reparaties en uitdagende en complexe schepen in opdracht. Denk daarbij onder andere aan baggerschepen, jachten, kabelleggers, short sea schepen en patrouille schepen. Het is een sector die een gezamenlijke werkgelegenheid biedt aan ruim 50.000 mensen en waar juist voor jonge mensen goede kansen liggen voor nieuwe banen.

De Week van de Scheepsbouw is voortgekomen uit een Europees initiatief van sociale partners en heeft navolging in vele Europese landen. Men wil laten zien dat scheepsbouw behalve een kennisintensieve bedrijfstak, ook een arbeidsintensieve industrie is met kansen voor jonge vakmensen.

De week wordt mogelijk gemaakt door de brancheverenigingen Vereniging Nederlandse Scheepsbouw Industrie (VNSI), Holland Marine Equipment (HME), HISWA Vereniging, Nederlandse Jachtbouwindustrie (NJI) in samenwerking met CNV Bedrijvenbond en FNV Bondgenoten, Stichting Nederland Maritiem Land, bedrijfsleven en opleidingsinstituten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met VNSI, tel. (079) 353 11 65 of kijk op de
website van VNSI (www.vnsi.nl) voor het programma voor deze week.

Bron: , 02-03-2006;