Port of Amsterdam tekent voor samenwerking met Aruba

Aruba Ports Authority (APA) en Port of Amsterdam International (PoAI ) hebben op 4 juli een meerjarige samenwerkingsovereenkomst getekend. In Oranjestad komt een groot haventerrein in een multifunctioneel gebied. Het nieuwe haventerrein moet er zijn voor de inwoners van Aruba en de stad, recreatie, toerisme en bedrijvigheid met elkaar verbinden. Aruba vormt daarnaast een goede hub voor het Havenbedrijf om contacten te onderhouden en te leggen met belangrijke partners in Latijns-Amerika. De samenwerkingsovereenkomst sluit dan ook aan bij de ‘Port of Partnerships’ gedachte van het havenbedrijf en het streven naar inspirerende en intensieve samenwerking met complementaire partners en bij de visie van Aruba om als gateway te functioneren tussen Nederlandse bedrijven en Latijns Amerika. 

PoAI is een dochterbedrijf van Havenbedrijf Amsterdam N.V. en is gespecialiseerd in internationaal haven en cruise terminal ontwikkeling en management. APA is eigendom van de Arubaanse overheid en verantwoordelijk voor beheer, ontwikkeling en exploitatie van de havens van Aruba. De samenwerkingsovereenkomst volgt op een onderzoek dat PoAI heeft verricht naar de commerciële strategie, groeikansen, strategie en commerciële slagkracht van APA.

Als onderdeel van de overeenkomst zal PoAI een Chief Commercial Officer (CCO) leveren ter versterking van de directie van APA. De CCO zal mede worden ondersteund door een multidisciplinair team in Amsterdam.

Gert-Jan Nieuwenhuizen, Managing Director van PoAI: ‘De samenwerking zorgt ervoor dat onze havenbedrijven elkaar op meerdere fronten kunnen versterken, het is in lijn met de internationale strategie van Havenbedrijf Amsterdam. Wij zien uit naar continuering van de zeer plezierige samenwerking met APA en de overheid van Aruba.‘

 

 

Related news

List of related news articles