Port of Antwerp

Port of Antwerp test slimme Covid-armband op de werkvloer

Port of Antwerp en technologiebedrijf Rombit slaan de handen ineen om Covid-besmettingen op de werkvloer te voorkomen. Rombit heeft een digitale armband ontwikkeld om social distancing en contact tracing te waarborgen. Komen werknemers te dicht bij elkaar, dan krijgen ze een waarschuwingssignaal en gaat de armband trillen. Port of Antwerp gaat als eerste aan de slag met de innovatieve armband.

View on Youtube.

Social distancing en contact tracing

De nieuwe Covid-armband zet in de eerste plaats in op social distancing. Komen werknemers te dicht bij elkaar, dan krijgen ze een waarschuwingssignaal. Privacy staat hier voorop: de Covid Wearable stuurt op geen enkel ogenblik locatie- of andere gevoelige data door van de werknemer.

De armband laat ook contact tracing toe: is iemand besmet, dan kan een preventieadviseur of gemachtigd vertrouwenspersoon nagaan met welke collega’s hij of zij in contact geweest is, om meer besmettingen te voorkomen.

Port of Antwerp test als eerste

Port of Antwerp, dat recent een project opstartte met de veiligheidsarmband Romware ONE, gaat de Corona-functionaliteiten nu als eerste gebruiken. Rombit heeft voor deze armband, de Romware Covid Radius, functionaliteiten toegevoegd aan haar bestaande veiligheidsarmband Romware ONE. Dit gaat werkgevers helpen om de strenge voorschriften van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) na te leven, met respect voor de privacy van de werknemer. Bovendien onderschrijft het hiermee de oproep van de Vlaamse Overheid om digitale oplossingen te creëren die de samenleving door de coronacrisis kunnen loodsen.

Jacques Vandermeiren, CEO Port of Antwerp: “Innovatie en digitalisering zijn cruciaal in tijden van crisis. Het is van essentieel belang dat de haven blijft draaien en dat onze medewerkers op een veilige manier kunnen werken. Daarom zien we veel waarde in deze oplossing en zal binnenkort een team van operationele medewerkers met de armband aan de slag gaan.”
John Baekelmans, CEO Rombit: “De nieuwe 1,5 meter economie steunt op betrouwbare hulpmiddelen. We doen er daarom ook alles aan om de aangepaste veiligheidsarmband zo snel mogelijk in een grote oplage op de markt te kunnen brengen, zodat we kunnen bijdragen aan een veilige doorstart voor de economie. De internationale interesse is nu al enorm.”