Siemens krijgt eigen offshore basis in Eemshaven

Siemens Nederland N.V. heeft afgelopen zaterdag een contract getekend met EMS Maritime Offshore (EMO) voor de bouw en exploitatie van een offshore servicecentrum in Eemshaven.

Siemens gaat 150 windturbines voor het Nederlandse windpark Gemini leveren en installeren. Ook gaan zij de komende vijftien jaar de onderhoudsdiensten aan het windpark uitvoeren. Om deze werkzaamheden goed uit te kunnen voeren was Siemens op zoek naar een geschikte locatie. Omdat Eemshaven dicht bij het windpark ligt, bleek dit de juiste locatie te zijn.

Komende maanden wordt in het gebied van de Beatrixhaven een magazijn van 600 m2 gebouwd, gevolgd door een kantoorgebouw met een werkoppervlakte van 500 m2 verdeeld over twee verdiepingen. Dit gebouw bevat kleedkamers, douches, comfortabele gemeenschappelijke ruimtes met een keuken, vergaderzalen en kantoren en voldoet aan de nieuwste energienormen en hoge kwaliteit- en veiligheidseisen.

EMO is onderdeel van de groep AG EMS. De terminal van EMO heeft directe toegang tot het water en biedt voldoende mogelijkheden.

Meer…Siemens Nederland N.V. en EMS Maritime Offshore