Sif breidt uit op Maasvlakte 2

Sif Holding breidt uit met nog eens 20 hectare industrieterrein op de Maasvlakte 2. Hiervoor hebben Sif Holding en het Havenbedrijf Rotterdam een huurcontract ondertekend. Deze uitbreiding is nodig door de toenemende vraag van klanten naar ondersteunende diensten. Ook gaat Sif samen met DEME Offshore ondersteunende diensten leveren vanaf oktober 2019.

Sif huurt sinds 2015 zo’n 42 hectare land op Maasvlakte 2 voor een periode van 25 jaar. Op deze grond realiseerde Sif zijn assemblagefaciliteit die in 2016 in gebruik is genomen. De locatie is goed gelegen voor nieuwe offshore windprojecten. Het is 1 uur varen naar open zee en korte vaarafstanden naar nieuwe windmolenparken in de Frans-Belgische-Britse en Nederlandse wateren. De kadefaciliteiten worden met 200 meter uitgebreid en zullen midden 2023 klaar zijn. De kade heeft een diepte van 16,5 meter NAP, maakt jacking dicht bij de kade mogelijk en biedt een oppervlaktelast van 10 Kn / m2.

Voor offshore windconstructieservices hebben aannemers opslag- en handlingdiensten nodig zoals cranage en transport. Voor het Borssele 1 + 2-project van DEME Offshore komen er 47 monopiles, 94 transitiestukken en 94 anodekooien naar Maasvlakte 2 vanuit Denemarken, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Op de Maasvlakte 2 wordt alles geassembleerd en voorbereid voor offshore-constructie.

Sif gaat DEME Offshore en toekomstige klanten faciliteren met SPMT’s, portaalkranen, rupskranen en telescoopkranen voor on-site transport- en rangeeractiviteiten vanaf de Maasvlakte 2. Sif verwacht binnen een periode van 2 tot 3 jaar tientallen miljoenen euro’s te boeken.