Sif gaat 47 monopiles maken voor offshore windpark Borssele 1 en 2

Sif Group gaat voor Ørsted 47 monopiles produceren voor het offshore windpark Borssele 1 en 2, dat maakte het bedrijf vandaag bekend. De productie van de monopiles staat gepland voor 2019.

Foto, Sif Group.

Richard Jongen, commercieel directeur Wind Sif: “Dit is de eerste keer dat Sif de offshore-foundations gaat produceren voor een windproject namens Ørsted. Met onze nieuwe assemblagefabriek en ultramoderne deepsea-kade op Maasvlakte II (haven van Rotterdam), is Sif ideaal gelegen en perfect uitgerust om efficiënt de monopile funderingen te produceren en af ​​te leveren. Sif is zeer verheugd om bij te dragen aan een succesvol offshore windproject voor de Nederlandse kust zoals Borssele I-II. ”

Windpark Borssele I-II ligt op ongeveer 22 kilometer uit de kust van Zeeland. Het project is een gebied van 138 vierkante kilometer met waterdieptes tot 38 meter en krijgt 8 MW Siemens Gamesa 8.0-167 DD windturbines. De turbines worden geïnstalleerd op 94 monopile funderingen met overgangsstukken. Het totale geïnstalleerde vermogen van het Borssele I-II windpark is straks 752 MW.