Sif Group Foto Coco Kossmann

Sif Group haalt Siemens naar Maasvlakte

Sif Group, producent van funderingen voor offshore windturbines, heeft bekend gemaakt dat Siemens haar tweede klant is voor marshalling activiteiten op de Maasvlakte. Marshalling is de logistieke afhandeling van offshore installaties. Het contract start in 2021 en loopt door tot in 2023.

Sif Group Foto Coco Kossmann

In augustus 2019 heeft Havenbedrijf Rotterdam 20 hectare extra verhuurd aan Sif ten behoeve van marshalling activiteiten. Dit perceel grenst aan het haventerrein waar Sif al operationeel is met de assemblage, coating en opslag van offshore funderingen voor windturbines op zee.

Deme Offshore was de eerste marshalling klant van Sif op de Maasvlakte. Dat contract betreft de logistieke afhandeling van monopiles voor het offshore wind park Borssele 1 + 2.

Rotterdam Offshore wind port

Havenbedrijf Rotterdam zet vol in op de energietransitie en heeft de ambitie om dé offshore (wind)haven van Europa te zijn. De vestiging en verdere uitbreiding van de SIF Group draagt bij aan deze ambitie. Het Havenbedrijf zet zich in om – in samenwerking met zijn partners – offshore wind als dé oorsprong van hernieuwbare energie te laten groeien. Dat doet het op gebied van innovatie, test & demonstratie, promotie en lobby.

Het brede aanbod aan reparatie- en onderhoudsfaciliteiten, terminals en een wereldwijd gekend maritiem cluster gecombineerd met de juiste fysieke infrastructuur maken Rotterdam tot dé attractieve haven voor offshore wind.

Sif Group Foto Coco Kossmann
Sif Group. Foto, Navingo.