Studenten zelf aan het woord over offshore techniek

MasterclassOE

“Ik kies alleen voor de offshore vanwege het geld”, aldus één van de studenten die deelneemt aan het Human Capital Panel 2013 in de RAI in Amsterdam. Met deze en andere argumenten zullen o.a. Jules Croonen (Vice President Human Resources Benelux en Frankrijk, Shell), Jan van Zijl (voorzitter MBO-raad) en Hugo Bouvy (directeur Tideway) op 16 oktober aan de slag gaan.

Met een omzet van 87 miljard euro en meer dan 400 duizend werknemers is de technologische industrie belangrijk voor de Nederlandse economie. Alleen er is één probleem en wel het tekort aan technisch personeel. Nu haalt 27 procent een bèta diploma, terwijl dat minimaal 40 procent moet zijn.

Het gevolg is dat bedrijven, waaronder in de maritieme en offshore sectoren, de komende jaren in moeilijkheden komen met het werven van adequaat technisch personeel en deze tekorten vormen een bedreiging voor onze concurrentiepositie en het behouden van de maritieme en offshore maakindustrie in Nederland.

Onder leiding van Rens de Jong, presentator bij BNR Nieuwsradio, vertellen studenten waar hun ambities liggen en laten u een andere en vernieuwende blik op techniek zien. We nodigen u graag uit om op 16 oktober aanwezig te zijn bij het Human Capital Panel 2013. Voor het hele programma kunt u klikken op de volgende link: https://offshore-energy.biz/conference/human-capital/