Supermaritime start nieuwe breakbulkterminal in Zeeuwse havens

Foto: de Scaldiahaven in Vlissingen. De nieuwe terminal komt aande oostzijde (voorgrond op de foto)

De Nederlandse groep Supermaritime gaat aan de Scaldiahaven in Vlissingen een breakbulk terminal bouwen. Met deze terminal voegt Supermaritime een nieuwe activiteit toe aan haar dienstenpakket.

Voor de Zeeuwse havens betekent de nieuwe terminal uitbreiding van de overslagcapaciteit van stukgoed en projectlading. De nieuwe terminal wordt in het najaar operationeel. Op het terrein van 9 hectare groot aan de Scaldiahaven zal Supermaritime de beschikking krijgen over een kadelengte van in totaal 375 meter geschikt voor schepen tot een diepgang van14 meter.

Supermaritime is al langer actief maar maakt nu nog gebruik van de terminals van Kloosterboer en Verbrugge. De lading die daar voor Supermaritime wordt overgeslagen zal nu dienen als basis voor de uitbreiding van de overslagactiviteiten op de nieuwe terminal. Voor het behandelen van de schepen zal Supermaritime onder andere gebruik gaan maken van de diensten van Verbrugge. Die zal hiervoor o.a. kranen ter beschikking stellen met een maximale hefcapaciteit van 100 ton.

Meer… Zeeland Seaports en Supermaritime