Turbines offshore windmolenpark Hornsea One geïnstalleerd

Het installatieschip ‘Sea Challenger’ en crew van DEME Offshore hebben alle 174 SWT-7.0 MW turbines geïnstalleerd voor Hornsea One, het grootste offshore windmolenpark ter wereld. Het project startte in februari dit jaar en op 3 oktober is de laatste turbine geïnstalleerd. Het windmolenpark ligt op 120 kilometer voor de kust van Yorkshire en gaat straks voor ruim een miljoen gezinnen van hernieuwbare energie leveren.

Installatieschip Sea Challanger Foto DEME Offshore pb 4-1-2019
Installatieschip ‘Sea Challanger’ Foto, DEME Offshore.

Ørsted bezit 50 procent van het 1.218 MW offshore windmolenpark Hornsea One en heeft in 2018 50 procent verkocht aan Global Infrastructure Partners (GIP).

Aan boord van het schip is Master Jack Amtsbiller: “Het was een fantastische ervaring voor ons om mee te kunnen bouwen aan het grootste windmolenpark ter wereld. We begonnen het project in februari 2019 en installeerden de laatste turbine op 3 oktober 2019. De bouw van Hornsea One is een volgende stap naar een groenere toekomst, niet alleen voor ons, maar ook voor de volgende generaties. Het was een genoegen om nauw samen te werken met Ørsted en Siemens Gamesa Renewable Energy. We hebben aan boord van de ‘Sea Challenger’ als één hecht team samengewerkt hoewel we met drie verschillende bedrijven het project uitvoerden.”