Van Oord neemt MPI Offshore over met twee schepen 

Van Oord heeft een overeenkomst getekend met Vroon Group om MPI Offshore over te nemen. Van Oord neemt de MPI organisatie in Stokesley, Verenigd Koninkrijk, over en de installatieschpen MPI Adventure en MPI Resolution, hun bemanning, en bijbehorende contracten. De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door mededingingsautoriteiten en due diligence-onderzoek en wordt naar verwachting eind september 2018 afgerond.

Van Oord versterkt hiermee zijn offshore wind organisatie wereldwijd en op de Britse windmarkt in het bijzonder. ‘De overname is volledig in lijn met onze ambities en ons investeringsprogramma voor de komende jaren’, zegt CEO Pieter van Oord. ‘Offshore wind zal in de energietransitie een belangrijke rol spelen. Met het toevoegen van de MPI Adventure en MPI Resolution en de toevoeging van gekwalificeerde medewerkers wordt onze positie in de offshore windsector verder versterkt.’

Sinds 2002 is Van Oord betrokken bij de aanleg van grote windmolenparken op zee, waaronder het Gemini offshore windpark (NL) en het Walney Extension windpark (VK). Momenteel zijn voorbereidingen in volle gang voor de bouw van de Borssele III/IV offshore windparken (NL) en het Norther offshore windpark (België). Eind mei maakte Van Oord bekend dat het een groot windproject had verkregen in Taiwan, en daarmee eerste stappen heeft gezet op de Aziatische offshore windmarkt.

Foto: MPI Adventure