Victory geeft geheim lot opvarenden nog niet prijs

DEN HELDER -Duikers van de marine zijn er vandaag (zaterdag) opnieuw niet in geslaagd twee vermiste opvarende van de in november 2001 ter hoogte van Den Helder gezonken kotter Victory te bergen. Vanwege het slechte zicht door springtij kan er zondag niet opnieuw gedoken worden.


Er bestaat een kans dat de lichamen van de twee nog aan boord van de kotter zijn. Om daar duidelijkheid over te krijgen wordt de boot langzaam leeggehaald.


Sportduikers
De afgelopen week werd een derde opvarende in het schip ontdekt door sportduikers. De marine haalde dit lichaam afgelopen woensdag naar boven. Eerder had de marine het wrak ook al doorzocht, maar toen werden geen lichamen gevonden.Toen het schip in november 2001 verging waren er vier mensen aan boord: de Haarlemmers schipper-eigenaar Sjak Smit, Gerrit Kuik, Eric Nauts en Amsterdammer Paul Groen. De 49-jarige Nauts spoelde ruim een maand later, op 30 december, aan op het strand van Den Helder. De overige drie opvarenden bleven spoorloos. Tot afgelopen woensdag. Wie toen uit het wrak is gehaald, is echter nog niet duidelijk. Onderzoek moet dat nog officieel aantonen.


 

Bron: Noordhollands Dagblad, 28-06-2003;