VIDEO: De rol van North Sea Port in Coronatijd

De coronacrisis is nog niet voorbij en dat voelen zeevarenden ook. Het Zeemanshuis in Vlissingen doet inspanningen om hun isolement te verlichten. Ook online bestellen wordt beïnvloed door het coronavirus maar dan ten gunste. En dat weten ze ook bij Bleckmann, een distributiebedrijf in het Gentse de

“Wij doen net hetzelfde als bol.com, maar dan vooral voor kledingmerken”, legt Volkwin Herreweghe, directeur van Bleckmann Gent uit. Zodra thuis op de bestelknop wordt gedrukt, gaat in Bleckmann een hele reeks activiteiten van start, die pas stopt als het pakketje ook echt is afgeleverd. “Ook al kennen mensen onze naam niet, als ze ooit iets online hebben besteld, hebben ze al met ons te maken gehad.”

Zeevarenden

Het Zeemanshuis in Vlissingen is een ontmoetingsplek voor zeevarenden, maar dat is moeilijk in coronatijden nu zeevarenden vaak niet van boord kunnen. Samen met vrijwilliger John Geluk blijft havenpastoor Pascal Handschin proberen contact te leggen met de zeevarenden om hun isolement te doorbreken.

Waar is het?

In de rubriek ‘waar is het’ komen een vreemde reeks zuilen aan bod. Of zo lijkt het toch. In werkelijkheid zijn het onderdelen van windturbines voor ze naar de windmolenparken op zee vervoerd worden. Ze staan bij BOW Terminal in de Westhofhaven in Vlissingen-Oost.

Bekijk hier de volledige reportage over Onze Haven, de tweewekelijkse rubriek over het havengebied van North Sea Port. De uitzending kan ook gezien worden tweewekelijks op woensdag, op de Nederlandse Omroep Zeeland (17.15) en de Belgische regionale zender AVS (18.00).

This embedded content is only visible after accepting cookies.

Foto: Foto, North Sea Port