Vloot & Roadshow Koninklijke Marine bij de Vlietdagen

Marine_in_aktie

De Koninklijke Marine is met De Vloot & Roadshow aanwezig tijdens de Vlietdagen op 13 en 14 september. Met een klimtoren, twee snelle boten, een brugsimulator en een grote voorlichtingstent pakt de Koninklijke Marine flink uit. Het is voor de eerste keer dat de Koninklijke Marine zijn opwachting maakt tijdens de Vlietdagen. “De gemoedelijke sfeer en de grote hoeveelheid maritiem geïnteresseerden sprak de marine aan om dit jaar naar Leidschendam-Voorburg te komen”, aldus Dick Meuldijk, voorzitter van de Leidschendam-Voorburgse Evenementen Stichting, organisator van de Vlietdagen.

Alles wat u altijd al wilde weten
De marine laat de bezoekers van de Vlietdagen vooral veel doen. Zo kunnen bezoekers in de 10 meter hoge toren onder begeleiding omhoog klimmen. Met de 2 snelle boten (type LCRM) kan meegevaren worden op de Vliet. Ook komt er een simulator voor het beleven van onder andere onderscheppingsoperaties van piraten of het meevaren met een fregat door de Rotterdamse haven. De Vloot & Roadshow is met groot materieel en met maar liefst 16 personen aanwezig om alles wat u ooit wilde weten van de Koninklijke Marine te vragen.

Vlietdagen 2014
De Vlietdagen zijn in 2014 op zaterdag 13 en zondag 14 september. Jaarlijks trekken de Vlietdagen tussen de 20 en 25 duizend bezoekers. Tijdens deze twee dagen is er van alles te beleven op en rond de Vliet. Van de Vloot over de Vliet met maar tientallen historische schepen tot een compleet muziekprogramma in zowel Leidschendam als Voorburg. De Vlietdagen worden georganiseerd door de Leidschendam-Voorburgse Evenementen Stichting in opdracht van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Vele sponsoren en vrijwilligers maken jaarlijks dit weekend vol activiteiten mogelijk. Ook dit jaar vallen de Vlietdagen samen met Open Monumentendag op 13 september. Op www.vlietdagen.nl staat het volledige programma van dat weekend.

Meer… Leidschendam-Voorburg

Related news

List of related news articles