Vopak verwerft twee distributieterminals in Canada

Vopak_storage_tanks_4.1_05

Koninklijke Vopak N.V. maakt bekend dat zij een bedrijf met twee distributieterminals voor de opslag en overslag van geraffineerde producten heeft overgenomen in Montreal en Quebec City, Canada. Met de overname stijgt de opslagcapaciteit van Vopak Canada met 509.000 cbm tot 712.000 cbm. Hiermee versterkt Vopak haar aanwezigheid op alle strategische distributielocaties in het oosten van Canada.

De overname in Canada maakt deel uit van Vopaks wereldwijde strategie om haar toonaangevende positie in de ontwikkeling van import- en distributieterminals, in gebieden met structurele tekorten in markten voor geraffineerde producten, te versterken.

Het overgenomen bedrijf, bekend als Canterm Canadian Terminals Inc., was voorheen in eigendom en beheer van TransMontaigne Inc. Het bedrijf en bijbehorende terminals werden door Vopak verworven middels een aanbestedingstraject. Vanaf heden zijn beide terminals in eigendom en beheer van Vopak Canada.

De nieuw geacquireerde Vopak terminals in Montreal en Quebec City hebben een opslagcapaciteit van respectievelijk 339.000 cbm en 170.000 cbm. Na afronding van een uitbreidingsproject van 72.000 cbm opslagcapaciteit in aanbouw in Montreal, die naar verwachting in Q1 2015 in gebruik zal worden genomen, zullen de overgenomen terminals een gecombineerde opslagcapaciteit van 581.000 cbm hebben. Beide havens zijn gesitueerd aan de oevers van één van de grootste bevaarbare waterwegen ter wereld, de Saint Lawrence rivier, de belangrijkste vaarroute van en naar de Grote Meren. Montreal biedt de beste locatie voor de import van geraffineerde producten hetgeen een gevolg is van recente sluitingen van raffinaderijen in de regio. De haven van Quebec City biedt toegang tot diep water.

Vopak Canada beschikt door de toevoeging van de nieuwe terminals aan de bestaande Vopak terminals in Hamilton en Montreal over een concurrerend aanbod en kan hiermee profiteren van commerciële synergiën. De overgenomen terminals zullen worden geïntegreerd in de huidige Vopak Canada organisatie.

Meer… Vopak