‘VOS Stone’ afgebouwd bij Damen Shiprepair Oranjewerf

Damen Shiprepair Oranjewerf heeft de definitieve afbouw en aanpassingen voltooid op een tweede subsea-support walk-to-work (W2W) -schip voor Vroon Offshore Services, ‘VOS Stone’. VOS Stone is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van offshore-activiteiten in de industrie voor hernieuwbare energie en lwalk-to-work projecten in de olie- en gasindustrie.

Het schip is gebouwd bij Fujian Southeast Shipbuilding in China voordat het naar Nederland kwam voor de afbouw. De Oranjewerf heeft afgelopen juli een soortgelijk project afgerond waarbij het zusterschip ‘VOS Start’ betrokken was meldt Damen vandaag.

Het acht weken durende programma voor VOS Stone omvatte een scala aan activiteiten, waaronder de installatie van een 50-tons active heave-compensated, knuckle-boom crane, samen met tordraad, RadaScan en Hipap van Kongsberg voor het positioneringssysteem voor schepen, een boat landing en een systeem voor het tanken van crew-transfer vessels (CTV).

A-400 Amspelmann
VOS Stone is het eerste schip die het gangway systeem A-400 van Ampelmann gaat gebruiken.

Eerste opdracht voor Arkona offshore windpark 
Vos Stone heeft de eerste opdracht al binnen van VBMS, dochteronderneming van Boskalis. Het schip wordt in het eerste halfjaar van 2018 ingezet bij de inter-array bekabelingswerkzaamheden van het Arkona offshore windpark in de Oostzee voor de kust van Duitsland.

In de zomer van 2018 gaat het schip ingezet worden voor E.ON, die werken aan de ingebruikname van de windturbines op hetzelfde windpark.