Wijnne Barends bestelt 6 nieuwe schepen in India

Rederij Wijnne Barends heeft de opdracht gegeven voor 6 identieke energie zuinige schepen. De schepen worden gebouwd door Chowgule & Company in India. De schepen hebben een draagvermogen van boven de 4.200 ton, een ruiminhoud van meer dan 6.000 m³ en een lengte van 98 meter.

Ook zullen de schepen aan de verhoogde milieu eisen voldoen die gelden voor nieuwbouw schepen, Tier III norm. Deze wereldwijde geldende norm voorziet in het verlagen van uitstoot van stikstofdioxide en geldt vanaf januari 2016 voor nieuwbouw schepen in Amerikaanse wateren.

Tier III norm in 2021 op de Noord- en Oostzee
Deze norm wordt in 2021 ook van toepassing op het belangrijkste vaargebied van de rederij, de Noord- en Oostzee. Vanwege dit vaargebied voldoen deze schepen ook aan de hoogste Zweeds/Finse ijsklasse. Het eerste schip wordt in het laatste kwartaal van 2018 opgeleverd. Met een interval van 4 maanden zullen de schepen worden toegevoegd aan de bestaande Lady-H serie van Wijnne Barends.

Serie van 12 energie zuinoge schepen met scrubbers
Wijnne Barends heeft al een serie van 12 energie zuinige -in Groningen gebouwde- schepen. De kustvaartschepen zijn uitgerust met een uitlaatgaswas-installatie (scrubber) om zonder verandering van brandstof te kunnen blijven voldoen aan de maximale norm van zwaveluitstoot.

Over Wijnne Barends
Wijnne Barends is onderdeel van de Spliethoff Group. De groep beheert een moderne vloot van meer dan 100 schepen, waaronder zware lading, ro-ro en half-afzinkbare schepen met een draagvermogen van 3.000 tot 23.000 ton, onder Nederlandse vlag. De groep bestaat uit Spliethoff’s Bevrachtingskantoor, BigLift Shipping, Sevenstar Yacht Transport, Transfennica, Bore en Wijnne Barends.