Wim van Sluis nieuwe voorzitter Nederland Maritiem Land

Vandaag, 4 december 2014, is bekend geworden dat Wim van Sluis (RA) per 1 januari 2015 benoemd wordt als voorzitter van Stichting Nederland Maritiem Land.  Van Sluis neemt het stokje over van Arie Kraaijeveld, die na drie jaar voorzitterschap aan het einde van zijn bestuurstermijn zit. Het Algemeen Bestuur van de maritieme koepelorganisatie ziet in Wim van Sluis een waardige opvolger met ruime maritieme en bestuurlijke ervaring.

De voormalig Wethouder Haven (Rotterdam) en voormalig voorzitter van Deltalinqs en de Rotterdam Port Promotion Council beschikt over een groot maritiem netwerk en benodigde kennis over de sector die als ‘High Tech, Hands On’ bekend staat. Van Sluis heeft een trackrecord van 12 jaar in het maritieme veld. “Kijkend naar de successen van de sector, valt op dat Nederland op maritiem vlak internationaal voorop loopt en hoog aanzien geniet. Hier gaat mijn maritieme hart sneller van kloppen en geeft mij energie om samen met de aangesloten brancheorganisaties en marktpartijen aan de slag te gaan”, aldus van Sluis.

Kraaijeveld zal worden uitgezwaaid tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders in perscentrum Nieuwspoort op 14 januari 2015. Dan is de sector ook in de gelegenheid om kennis te maken met Wim van Sluis.

Meer.. Nederland Maritiem Land